Bingo & Poker

Bingospel har funnits under väldigt lång tid och som egentligen startade bland föreningar som behövde en inkomst. När bingo lanserades spelades det enbart på tisdagar och torsdags och de olika varianterna var kobingo, bilbingo samt olika varianter av barnspel som också uppfanns. Det var då och nu är nu. Sedan internet gjorde sitt intåg på marknaden har bingospelandet fått ett otroligt uppsving. Dock måste erkännas att “Leif Loket Olsson” gjorde en strålande insats på 90-talet då han var programledare för Bingolotto. Efter den vändan visste varenda svensk vad Bingolotto var och efter det har det bara fortsatt att öka, men det som ökat är spelandet på nätet.

Bingoregler

Att spela bingo är enkelt. Det man behöver är en eller flera brickor beroende på ens simultankapacitet. En bricka består av tre fält med ett antal rader på varje. För att erhålla bingo behöver man har 5 markeringar i lodrät rad. Här kan reglerna skilja sig lite åt och på vissa spel är det tillåtet med både diagonala och vågräta markeringar, så man får läsa på vad som gäller för just det spelet du valt. När spelet startar är det vanligtvis en slumpgenerator som spottar ur sig siffror eller bollar i en av slumpen vald ordning, och när du uppnår en markerad rad har du fått bingo, och är du då först med detta så är vinsten, ofta i form av kontanter, din. Ibland fortsätter spelet på samma bricka och det kan vara att man ska ha två eller kanske tre rader för att få nästa vinst. Ibland kör man till och med till full bricka.

Att spela bingo på nätet är väldigt snarlikt. Efter inloggning och köp av lotter väljer du bingorum. eftersom allt på nätet är digitaliserat så gäller det även rättningen av dina brickor. Detta kan många uppleva som lite tråkigt då spänningen är en del av att hitta sitt nummer och faktiskt manuellt bocka av det.

Bingohistoria

Gunnarstorps IF var det lag som först började med bingospel. Anledningen var att bättra på ekonomin i klubben och många var de lag som följde efter och gjorde likadant. Länsstyrelsen är den enhet i Sverige som sköter inspektionen av lotteritillstånd. Att bingo är en lönsam affär för småklubbar vittnar de stora summor som dragits ihop under åren, eller vad sägs om 10 miljarder sedan starten?

Att sitta och spela bingo på nätet med automatiskt rättning kan ju roa en del, men många blir uttråkade och detta har utvecklarna inom bingospel sett som en utmaning. Numera kan man spela chattbingo parallellt med sitt ordinarie spel. Detta sköts av en chattvärd som ser till att stämningen är god, att regler följs samt att värden väljer vilket spel som ska spelas.

Poker

Poker är också en variant av spel som är mycket omtyckt på nätet. För att kunna spela poker på nätet behöver man känna till lite olika begrepp och dessa ska vi försöka bringa klarhet i här.

Ett pokerrum är ett rum på nätet där du loggar in för att spela ett visst spel. Det finns idag flera hundra spelrum för poker och för att hitta det just du söker får man läsa på och hitta något som känns intressant och tilltalande.

Poker spelas med kort och med kontanter som insats. Du spelar mot andra spelare och väljer du videopoker är det om en fastställd summa som spelandet handlar, och då förekommer inga förutbestämda odds mellan spelare och casinot. Däremot finns det fortfarande odds på olika utgångar på spelarens hand.

Spelet poker har två sätt och det ena går ut på att vinna den stora vinsten, eller så spelar man för att vinna många småvinster och öka kapitalet på bordet. det ena utesluter inte det andra och oftast är det en kombination av de två sätten som man utför.

Poker är ett strategispel och kunskap vinner före tur även om det är ett kortspel där slumpen ändå avgör.

Poker historia

Poker har spelats i flera hundra år och spelkorten härstammar från Asien. Från början var de betydligt större i formatet, de var fyrkantiga till formen . Så småningom rundades hörnen av så att de inte skulle bli så lätta att märka, och en annan sak som infördes var att man spegelvände figurerna för att spelaren skulle slippa arbetet med att vända korten.

Samband mellan bingo och poker

Det finns några samband mellan bingospel och pokerspel. Ett är att det spelas tillsammans med andra i olika rum. Vinsterna är oftast kontanter och populariteten är hög hos bägge spel.