Bingo & Poker

Dessa spel har du säkerligen hört talas om och det beror inte minst på att dem funnits så länge som dem gjort och att vi människor älskar att spela dem. Dessutom är det spel som verkligen fortfarande håller och spelas av den moderna människan vilket säger en hel del om dessa underbara spels kvalitet. Tack vare Internet är dem numera populärare än någonsin, folk spelar överallt över hela världen dygnet runt.

Spelet bingo härstammar från Italien och började sin spännande historia med upp och nergångar redan på 1500-talet då förfadern lanserades. Det var i form av ett statligt lotteri som genast blev mycket populärt och det spelas än idag. Det var detta lotteri som sedan skulle komma att omvandlas det vår tids moderna bingo. Om man tänker på att det överlevt så länge som det faktiskt gjort så är det kanske inte så konstigt att det är så många människor som älskar att spela det. Det är något med detta spel som gör att det håller, generation efter generation. Idag så är bingo online något som kommit att bli riktigt populärt, ja större än Bingo lotto på tv någonsin var. Det är helt enkelt ett folkkärt spel i Sverige och många tror säkert att det är här det kommer ifrån. Så väl implementerat är det i vårt samhälle idag.

Tittar man på pokern så har även det spelet en lång historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Skillnaden mot bingo där är att man inte vet var pokern egentligen uppstod eller var den kommer ifrån. Det enda man vet säkert är att spelet blev populärt under 1800-talet i USA. Man vet även att grundstommen kommer från flera olika kortspel, några av de äldre europeiska och ett persiskt kortspel är det som man tror ligger till grund men ingen vet säkert. Det första skrivna beviset för poker hittar vi i en bok som lanserades 1843. Det var en författare som hette John H Green och boken heter An exposure of the arts and miseries of gambling. Där beskriver man spelet som ”the cheating game” alltså ”fuskspelet”.

Nu kan vi alltså konstatera att även om både bingo och poker är gamla spel så är bingon antagligen mycket äldre än pokern. Båda är extremt populära idag även om pokern har ett lite mer skamfilat rykte om sig än bingon. För många är bingo ett mer rumsrent spel även om pokern för längesedan slutade att vara ett ”gangsterspel” och tog sig in i finrummen på allvar.